Waarom regenwater? Er zijn alleen maar voordelen:

Leidingwater wordt steeds schaarser en duurder. Ook worden er (van de overheden uit) meer beperkingen opgelegd tijdens droogteperiodes. Daarom is het belangrijk dat we zo bewust mogelijk omspringen met water. We kunnen voor het grootste deel van onze dagelijkse behoefte (gezuiverd) regenwater gebruiken als alternatief. Maar voor welke huishoudelijke taken kan men juist regenwater gebruiken? Zijn er nog meer redenen om te kiezen voor regenwaterrecuperatie van regenwaterinstallatie.com? Zeker weten!

 

Redenen waarom we regenwater gebruiken:


Een belangrijke reden waarom mensen regenwater gebruiken, is het ecologische aspect dat we hierboven reeds aanhaalden. Door water op te vangen in een regenwatertank hoef je immers geen duur leidingwater meer te gebruiken om bijvoorbeeld het toilet door te spoelen, een douche/bad te nemen, de auto te wassen, de tuin te bewateren, enzovoort. Uiteraard zorgt dit ook voor een forse besparing op je maandelijkse waterfactuur. Mensen die regenwater gebruiken kunnen tot maar liefst 95% besparen! Tevens betekent de plaatsing van een regenwaterinstallatie een mooie meerwaarde voor een woning. Dit is zeker interessant met het oog op een eventuele verkoop later. Bovendien worden er mooie subsidies en premies gegeven voor de plaatsing van een regenwatertank/ regenwaterinstallatie en het gebruik van regenwater bij bestaande woningen. Bij nieuwbouw en grote verbouwingswerken aan bestaande woningen is een regenwaterinstallatie verplicht. Men moet hier trouwens niet alleen het regenwater gebruiken, maar in de meeste gevallen ook de overloop van de regenwatertank aansluiten op een infiltratievoorziening (infiltratiebox(en)).

 

Waarvoor u (gezuiverd) regenwater kan gebruiken?


Men kan regenwater gebruiken voor verschillende toepassingen in en rond het huis.  Zelfs voor de douche/bad, wasmachine of om ramen schoon te maken kan je perfect regenwater gebruiken. In tegenstelling tot kraanwater bevat regenwater immers veel minder kalk en is het heel zacht. Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat de installatie goed moet worden opgebouwd en afgestemd in functie van jouw waterverbruik. Wij staan garant voor de professionele plaatsing van uw regenwaterinstallaties, volledig conform de regelgeving van Belgaqua (de Belgische Federatie voor de Watersector). Dit houdt in dat onze installaties kunnen  uitgerust worden met een bladfilter, pompinstallatie, na-filtering, watermanagement, etc. Wil je dus graag regenwater gebruiken in het huishouden, neem vrijblijvend contact op met ons!

 

Slim regenwater gebruiken:


De vele maatregelen door de regering en het besef dat we zuiniger moeten omspringen met drinkwater, hebben ervoor gezorgd dat mensen sneller regenwater integreren in hun dagelijkse waterverbruik. Men kan dit regenwater gebruiken voor vele verschillende doeleinden, zelfs tot drinkbaar regenwater met een aangepast systeem. Wenst u meer info of wenst u de mogelijkheden te kennen voor uw woning, bedrijfsgebouw, fabriek of project? Aarzel dan niet en contacteer ons via 'contact' of  'offerte' op onze website. Samen bekijken we welke oplossing de beste is voor jouw situatie.